MARIA AMELIE - Fortjener hun å bli?

Maria Amelie er en russisk kvinne de aller fleste i norge har hørt om i dag. Hun har oppholt seg i Norge ulovlig i 8 år, tatt norsk grunn utdanning og fått Bachlor - og master grad uten noen form for personnummer, bakkort eller andre type identifikasjons papirer.

Det er mange meninger om denne saken. Bør hu få bli i Norge? Bør hun kastes ut? Bør de revurdere hennes nye søknad til assylmottaket? Mange mener også at hun ikke er noen vanlig assyl sak men på mange måter er hun vel det.

Hun kom til Norge som 16 åring med foreldrene hennes i fra Russland med å reise gjennom Finnland. Men hva er det som gjør henne så spessiell? At hun har blitt i landet så lenge? At hun fikk utdanning uten personnummer? Eller er det at hun er en så "fornorsket" Russisk kvinne?
Jeg mener at hun ikke skal få noe spesialbehandling i det hele tatt. Hun er rett og slett ingen spesiell sak, i bunn og grunn. Det finnes flere tusen andre assyl saker som bør også få oppmerksomhet, så hvorfor får hun så mye mer enn de andre? Det blir jo kaster ut utlendinger hver eneste dag!

Personlig vil jeg si at saken er spessiell på et vis, men ikke selve jenta men heller hva hun har fått til uten noen ordentlige opplysninger. De burde kaste hennes ut av landet til hun får komme til bake lovlig. I mellom tiden bør de finne ut hvordan hun fikk til å få seg vidergående utdanning og bachlor- og mater grad. Det er et tegn til at det Norge sytemet ikke er strenge nokk! Noe stemmer ikke. Når det finnes flere Norske mennesker som ikke kommer inn på høyskoler og universiteter som norsk statsbortger pga karakterer, hvorfor bør da en ulovlig utnelding få seg en utdannelse uten papirer??

Hun har også nettop skrevet bok som heter "Ulovlig Norsk" om hvordan det er å være ulovlig i Norge. Hvordan hun har klart å skrive en hel BOK om saken er et under for meg. Hun kan ikke ha hat det særlig fælt om hun har fått utdanning og slikt, penger må hun jo ha fått i det minste for å få master grad!
Om hun virkelig ville gjemme seg for politiet slik osm hun sier bør hun i det minste ikke ha skrevet en bok. Det er et tegn på at hun ønsker oppmerksomhet! HELT KLART! Jeg aner ikke hvor mange artikkler jeg har lest om henne på vg i det siste? Det er utroligt. Det er egentlig ikke noe tabloid eller avissak mener jeg. Det er småtterier og en ren statssak. Hvorfor folk interesserer seg slik i denne saken forstår jeg ikke, men nå er det bare irriterende.

Det hele stemmer bare ikke for meg. Noe skurrer rett og slett. Det er sikkert mange som er uenig med meg men det kan jeg leve med!

(Alle kildene mine kommer fra www.vg.no)

Eller hva?


7 kommentarer

bunneyboo

24.jan.2011 kl.10:04

Det hadde aldri blitt noen sak om hun ikke vant årets nordmann eller hva det var i fjor og om ikke kjæresten hennes hadde gjort så mye ut av det. Folk blir sendt hjem jevnlig, kanskje også folk med bedre grunn til å bli enn henne. Men de får ingen oppmerksomhet, i hvertfall ikke i nærheten av av disse dimensjonene.

Hun fortjener ingen særbehandling, ikke er hun syk og ikke er det krig i Russland. Enig med deg, alle burde få den samme behandlingen og får du nei, så javel, du hadde nei før du spurte også...

Linnea Voltairé

24.jan.2011 kl.11:01

bunneyboo: Det er godt det ikke er bare jeg som mener at hun ikke fortjener spesialbehandling! Et nei er et nei, mens hun venter på runde to om vurdering får hun vente hvor hun kom i fra. Hun har vel familie i Russland så alene vil hun sikkert ikke være heller.

Det stemmer også det du sier, hun er ikke syk og det er ikke krig i Russland. Hva er så problemet? Klart hun har venner og kjæreste men det er ikke god nok unnskyldning til å holde enne i Norge.

Linda

24.jan.2011 kl.11:09

syns hun burde ut.ulovlig er ulovlig.Hun er da ikke noe mer spesiell enn alle de andre som blir sendt ut nesten daglig?tenk på alle de som ingen legger merke til som har barn foreksempel.dessuten er det jo bare russland det er snakk om..

Linnea Voltairé

24.jan.2011 kl.11:13

Linda: Ja! Tenk på dem som har barn, har levd i Norge hele livet sitt og føler seg norsk. Dem som blir undertrykket i hjemlandet sitt og behandlet dårligt, sånne fortjener å være i Norge, spessielt når de bidrar til samfunnet og lærer seg språket!

Russland er et land jeg til og med kunne tenkt meg å besøkt, et land med masse masse historie og spennende!

Pernille

24.jan.2011 kl.11:47

Jeg er helt enig med deg. Hvorfor skal hun få særbehandling bare for hun er litt mer kjent?

VILSTEN

24.jan.2011 kl.12:04

Njaa, jeg skjønner egentlig ikke hva som skjer.. Har ikke fulgt ordentlig med, men har sett mye på nyhetene, og synes det er en litt rar sak... Men men, om hun fortjener det, aner ikke.

Cathrine

24.jan.2011 kl.12:22

Enig med deg ;-)

Skriv en ny kommentar

hits